En processor går under flere forskellige navne, som for eksempel CPU og centralenhed. Hvis den pågældende processor er så lille, at den kan være i en chip, så kaldes den for en mikroprocessor. En processor kan forklares således, at den fungerer som din computers hjerne og arbejder med de bagvedliggende ting. Får at opnå så meget kraft som muligt for en processor sætter man ofte flere sammen – her opnår man kraftige processorer, der især egner sig til tunge programmer og spil, som en enkelt processor ikke kan køre optimalt alene. Du kan derfor vælge din processor ud fra hvad den skal kunne og hvor tunge programmer med mere den skal kunne køre. En anden ideel oplevelse for din oplevelse er grafikkortet – dem kan du finde her og vores andet hardware her.

0 anmeldelser
Fra: Intel
3.599,00  m/Moms
( 2.879,20  u/Moms )

Som nævnt er det processoren, der laver computerens beregninger og for at være helt præcis er det kernerne i den, der klarer arbejdet. Tidligere var de bygget, så de kun havde en kerne, men sidenhen er de udviklet, så de har flere og derfor kan arbejde mere optimalt. På denne måde kan beregningerne laves sideløbende og kommer derfor hurtigere.

Mange processorer har indbygget grafikkort, men dette bruges kun, hvis den ikke har et andet grafikkort installeret – til tider kan det ske, at computeren trækker på dem begge.